Menü Bezárás
Jürgen Klopp FIFA Év Edzője 2019

2019 FIFA Év Edzője: Klopp az esélyes, de komoly kihívói vannak

A FIFA Év Játékosa díjjal együtt az Év Edzője top tízes listáját is nyilvánosságra hozta a mai nap folyamán a FIFA.

Nem is húznám tovább az időt, íme az év legjobb edzői, teljesen véletlenszerű sorrendben:

10. Didier Deschamps – Egy világbajnoknak járó ajándék?

Nem teljesen egyértelmű, mit is keres 2019-ben a francia válogatott szövetségi kapitánya az év edzőjének járó listán, de tekintsük ezt egy extra ajándéknak a Vb győzelem miatt. Na meg esetleg az Andorra és az Izland elleni 4 gólos győzelmek talán. Valószínűleg nem ő kapja a díjat, habár ugye ki tudja.

9. Marcelo Gallardo – Dél-Amerika királyai, klub szinten…

Marcelo Gallardo a River Plate vezetőedzője. Az argentin bajnokságban a negyedik helyet sikerült megszerezniük, megnyerték azonban a Recopa Sudamericanát és a 2018-as Copa Libertadorest is. Ettől függetlenül ez valószínűleg nem lesz elég az idei évben.

8. Pep Guardiola – Egy újabb bajnoki cím Pep tarsolyában

Guardiola ahol megfordul, bajnok lesz. Ezzel csak az a gond, hogy utóbbi két klubja azért választotta őt, mert a Bajnokok Ligájára pályáztak. Ezt pedig nem tudta elhozni se Münchenbe, sem pedig Manchesterbe – egyelőre. Így tehát hiába a Premier League rekord, a 98 pont, többszáz millió font elköltése után ez egyszerűen nem lehet elég, a BL-ben viszont idén is hoppon maradtak.

Pep Guardiola Manchester City FIFA Év Edzője
Pep szomorú lesz 🙁

7. Erik ten Hag – Aki megtörte a Királyi Gárda hegemóniáját

A Real Madrid több, mint ezer napon keresztül volt Európa Királya. A trónról végül a ten Hag által vezetett Ajax üldözte el a Galaktikusokat, hogy aztán a Cristiano Ronaldoval felfegyverzett Juventust is kiejtsék. Pochettino Tottenhamje parancsolt végül megálljt kiélezett küzdelemben. Öröm az ürömben, hogy a BL kiesést követően legalább a bajnoki címet sikerült megszerezniük. Látványos támadófocit játszottak, feldobták az európai klubfutballt, elnyerték a futballszurkolók szimpátiáját… elég lehet ez a díj elnyeréséhez?

6. Djamel Belmadi – Az Afrikai Nemzetek Kupája győztese

Az idei év a válogatott tornák éve volt, hiszen kontinens viadalt rendeztek Közép-Amerikában, Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában is, ráadásul az UEFA is szervezett egy válogatott tornát. Az Afrikai Nemzetek Kupájában Algéria magabiztosan masírozott a döntőbe, melyet végül meg is nyertek, hiába rohamozta az algériai kaput a BL győztes Sadio Mané. Djamel Belmadi remekül készítette fel csapatát, e felett pedig a FIFA sem hunyt szemet.

5. Ricardo Gareca – A legkisebb testvér elindult szerencsét próbálni

Ismeritek a legkisebb testvér meséjét, aki elindul szerencsét próbálni, aztán meghódítja a világot, feleségül veszi a királynőt és boldogan él, míg meg nem hal? Nagyjából így írható le a perui válogatott idei menetelése, azt leszámítva, hogy a Copa América döntőjét már elvesztették. Ettől függetlenül óriási eredmény, hogy egyáltalán addig eljutottak, és ebben komoly szerepet játszott a szerencse mellett az edző felkészültsége is.

4. Fernando Santos – az első UEFA Nemzetek Ligája győztes edző

Fernando Santos, a portugál válogatott szövetségi kapitánya már 2016-ban is győzelemre vezette hazája válogatottját. Idén is adott egy újabb trófeát a portugál népnek: ezúttal a történelem első Nemzetek Ligáját nyerte meg Cristiano Ronaldoval az élen. Hogy ez elég lehet-e az Év Edzője díjhoz, az szeptember végén kiderül.

3. Mauricio Pochettino – Egy vesztes BL döntős lehet az év edzője?

Pochettino a Tottenham csapatát vezette elődöntőbe, ami már eleve elég kellene hogy legyen ehhez a díjhoz. A sorsolással azonban igazán szerencsések voltak, ráadásul a bajnokságban sem alkottak maradandót – csak a negyedik hely jött össze, ami persze igazolás nélkül kiemelkedő eredmény. Pochettino is felfért – jogosan – az idei FIFA listára.

2. Tite – Copa América győztes

Tite a brazil válogatott szövetségi kapitánya. Idén is rendeztek egy Copa Américát. A rendező ország Brazília, amiből Messi arra következtetett, hogy az egész tornát elcsalták a hazaiak javára, miután Brazília megverte csapatát. Brazília megnyerte a tornát is, Tite pedig jogosan kerülhetett a listára, hiszen csapata kiemelkedően felkészülten és szervezetten játszotta végig a tornát.

https://www.instagram.com/tv/Bzo3TTDHNJX/?utm_source=ig_web_copy_link

1. Jürgen Klopp – Premier League ezüst, BL arany…

Jürgen Klopp minden tőle telhetőt megtett. Szenzációs csapatot épített fel. A bajnokságban csak az ezüstérem jött össze, ami a 38 meccsen kapott 22 gól és a megszerzett 97 pont figyelembevétele mellett inkább Pep Guardiola és a Man City érdeme. E mellett azonban zsinórban másodszor juttatta Bajnokok Ligája döntőjébe a Vörösöket, ezúttal győzni is tudtak.

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com