Menü Bezárás
Copa América 2019 Döntő Brazília Peru Maracana Stadion

Copa América döntő: Peru szakította meg a chilei dominanciát

Elmarad a címvédés az idei Copa Américán, az elődöntőben ugyanis az előző két kiírás győztesét simán mosta le a perui válogatott.

Chile ismét Argentína ellen zárja a tornát, ezúttal azonban nem a döntőben találkozik a két csapat, ugyanis mindketten vereséget szenvedtek az elődöntőben. Messi és társai a torna legnagyobb esélyesének számító Brazília ellen futott bele a késbe tegnap hajnalban, Chile pedig ma hajnalban szenvedett megdöbbentően sima vereséget Peru ellen.

Habár Chile volt az elődöntő egyértelmű esélyese, a mérkőzés képe teljesen mást mutatott: mintha pályán sem lettek volna Alexis Sánchezék. A 38. percben már a második gólját szerezte a perui csapat, míg a chileieknek támadási kísérletük is alig akadt. A második félidőben sem igazán változott semmi, maximum az állás, ami a 91. percben 2-0-ról 3-0-ra módosult. A gólokat sorrendben Edison Flores, Yoshimar Yotún és Paolo Guerrero szerezték.

Az esélytelenek nyugalma

Peru előtt óriási esély nyílik ezzel meg. Egyrészt senki sem gondolhatta, hogy eddig juthatnak. Főleg nem azután, hogy a csoportkörben mindössze harmadik helyen, épphogy továbbvergődtek. Az sem segített a megítélésükön, hogy a brazilok nagyon simán, öt nullás mérkőzéssel alázták meg őket. Azon a meccsen Casemiro, Firmino, Soares, Alves és Willian találtak be.

Copa América 2019 döntő Keretek Értéke Brazília Peru
A két keret legértékesebb játékosai (forrás: Transfermarkt)

Nem csak a nem túl régi megszégyenító vereség miat tűnik óriási esélyesnek Brazília. A két legnagyobb sztárját, Neymart és Marcelót nélkülöző (nélkülözni kényszerülő) brazil válogatott piaci értéke a Transfermarkt adatai alapján 970,5 millió Euró. A 23 fős fős perui keretet ugyanezen oldal 46,05 millió Euróra értékeli. Nem nagy különbség, csupán 21-szerese.

Dávid kontra Góliát, vol3

Az 5-0 után senki nem várt semmit Perutól. Főleg, hogy a 8 között a kontinenstorna történelmének legsikeresebb nemzete, Uruguay került velük szembe. Kis (óriási) szerencsével gól nélkül tudták tartani a meccset, hogy aztán egy tökéletes tizenegyes párbajjal elődöntőbe kerülhessenek. Dávid vs Góliát, 1-0. Az elődöntőben a kétszeres címvédő Chile következett, akit, mint már írtuk, simán lemostak 3-0-ra – óriási meglepetésre. Dávid vs Góliát, 2-0.

Dávid azonban harmadszor is ringbe száll, ezúttal azonban a Góliát már nem is fejezi ki azt az ordító különbséget ami az erőviszonyok között feszül. Talán a szorzók jobban megmagyarázzák egy fokkal: Peru Copa América győzelmére 9.00-szeres pénzt fizet az Unibet, míg Brazília siokerére 1.07-et.

Peru csapatát azonban eddig sem izgatták az esélyek. Miért pont most kezdenék el?

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com