Menü Bezárás

Xavi elárulta mi kell ahhoz, hogy visszatérjen Barcelonába

Xavi nemrég nyilatkozatot adott a La Vanguardiának és elárulta, imádná, ha visszatérhetne korábbi klubjához, a Barcelonához. A legendás középpályás elárulta, hogy januárban egyértelművé tette a klub vezetősége számára [korábban tárgyalásokat folytatott Éric Abidallal és Óscar Grauval], olyan projektet szeretne véghez vinni, amelyet a nulláról kell elkezdeni. Ezen kívül olyan emberekkel szeretne dolgozni együtt akik elhivatottak, hűségesek és értékes szakemberek, mint például Carles Puyol vagy Jordi Cruyff, akik mind kiváló üzletemberek.

Az interjúban beszélt arról is, milyen személyiségű öltözőre törekedne. “Nem lehet ennek közelében senki, aki mérgező személyiség. Én egy olyan csapatjátékos vagyok, aki nem szeretne egy személyben dönteni. Itt Katarban minden döntést együtt hozunk meg a személyzettel, bár az utolsó szó joga az enyém.” Az interjúban említésre került még a jelenlegi viszonya az elnökséggel: elmondása szerint nincs rossz viszonya Bartomeu elnökkel, jó kapcsolata van a korábbival, Joan Laportával és barátjának tekinti a 2021-es klub elnökválasztásának egyik legnagyobb esélyesét, Victor Fontot.

Végül beszélt néhány szót korábbi klubjának keretéről. Szerinte kapustól a támadósorig a világ legjobb játékosairól van szó, ami egy ígéretes utánpótlással is rendelkezik. Bár igaz ami igaz, egy szélsőt mindenképp igazolna, akiben Neymar karakterét keresné: “Ilyen például Jadon Sancho vagy Serge Gnabry. Nem tudom, hogy Ney mennyire lenne elfogadott társadalmilag [utalva a brazil szélső viharos távozására -a szerk] azonban biztos, hogy fantasztikus igazolás lenne.”

Azt még nem tudni, hogy Xavi mikor kerülhet a Barcelona élére. Természetesen arra is van esély, hogy ez sose fog megtörténni, ám a spanyol sajtó és mindenki, aki foglalkozik a katalán klubbal szerint ez csak idő kérdése. Nem tudni, mit fog hozni a következő szezon kezdete, ám a Sport és a Mundo Deportivo szerint is a Katalánok vezetősége a 2020/21-es szezont is Quique Setiénnel képzeli el, aki jó munkát végez a kinevezése óta. Ahogy a cikkben említettük, 2021-ben elnökválasztás lesz Barcelonában és sokak szerint ez lehet az alkalom, amikor eljöhet a legendás középpályás ideje ismét Katalóniában.

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com