Menü Bezárás
Wanda Metropolitano Atletico Stadion Real JMadrid Players

Hermoso személyében újabb Real nevelést igazolt az Atlético Madrid

Nem tétlenkedik az átigazolási piacon Cholo Simeone és csapata: ma nyolcadik igazolásukat is bejelentették hivatalos oldalukon, ezúttal Mario Hermoso a szerencsés illető.

Mario Hermoso 2017 júliusáig pallérozódott a La Fábricában, azaz a Real Madrid utánpótlásképzésében. Ekkor igazolt át a Királyi Gárda ifjú tehetsége Barcelonába, hogy az RCD Espanyol együttesét erősítse. Azóta 54 La Liga mérkőzésen 4 gólig jutott a most 24 éves középhátvéd. Voltak róla hírek, hogy a Galatikusok is visszavinnék a játékost idén nyáron, ám Nacho maradása és Militao megszerzése mindezt lehetetlenné tette. Az viszont egyértelművé vált, hogy Hermoso szintet lépett és új kihívásra van szüksége, az Atletico Madrid pedig úgy döntött, Hermoso lehet Diego Godín megfelelő pótlása.

A Matracosok 25 millió eurót fizettek a katalánoknak Hermoso játékjogáért cserébe – ennek az összegnek a fele a nevelőegyesületet, azaz az Atleti ősellenségét illeti. A játékos öt évre írt alá, a csapatok egyezsége alapján pedig ha a jövőben az Atletico eladná újdönsült középhátvédjét, az átigazolási díj 20 százaléka az Espanyol együttesét illetné meg. Ráadásul a Királyi Gárda továbbra is igényt tarthat minden egyes átigazolási díj felére, így a Rojiblancosnak aligha állhat érdekében túladni a játékoson. Így tehát csak reménykedhetnek abban, hogy beválik a városi rivális egykori ifistája.

“Nagy kihívás Godínt helyettesíteni, ő egy igazi ikon”

“Tele vagyok érzelmekkel. Mindennél jobban akartam ezt. Visszatérhetek a városomba, ráadásul szakmailag tovább fejlődhetek. Elégedett vagyok. Godínt helyettesíteni igazi kihívás, ő a klub emblematikus figurája. Szeretnék tovább fejlődni, keményen fogok dolgozni, tele vagyok ambícióval. Már találkoztam néhány társammal, szeretnék velük játszani, megosztani velük az öltözőt és beszélgetni. A múltamat nem tudom kitörölni, de a jövőmet még tehetem jobbá. Büszkén fogom viselni az Atletico mezét, a tiszteletet ugyanis a pályán kell kivívni” – válaszolta újságírói kérdésekre bemutatásán a Rojiblancos új szerzeménye.

Real neveléssel tele a padlás

A közhiedelemmel ellentétben a Real Madrid utánpótlásképzése több, mint kiváló. Nem véletlen, hogy szinte minden spanyol csapatnál található egykori Királyi Gárda nevelés. Az Atletinél sincs ez másképp, akik a Chelseatől vették meg a Juventusban is bizonyító Alvaro Moratát, aki még Szalai Ádám csapattársa volt a Real Madrid Castillában. A középpályára idén 30 millió euróért szerezték meg a Matracosok közvetlenül a városi riválistól Marcos Llorentét, Mario Hermoso pedig a védelembe érkezett. Természetesen azonban az Atleti kapuját is őrzi Királyi kapus: Antonio Adán is a Castilla és a La Fábrica neveltje, aki bár rögös úton ugyan, de végül csak megérkezett a városi riválishoz.

Simeone nyolcadik igazolása idén

Komoly átalakulások előtt áll az Atletico Madrid, és nem csak azért, mert megtöltötték a keretet Real Madrid érzületű játékosokkal. Bevételük már 300 millió euró fölött jár, miután Griezmannt 120, Lucas Hernandezt 80, Rodrit 70, Gelson Martinst pedig 30 millió euróért adták el. Távozott viszont a védelemből ingyen Juanfran, Filipe Luis és Godín is. Magától értetődő hogy ilyen veszteségek után mélyen zsebbe kell majd nyúlni és komoly átalakulások következnek.

A B csapatból felkerült az FM-wonderkid Francisco Montero, kölcsönből tért vissza a VB-ezüstös Sime Vrsaljko, továbbá érkezett még a Portós Felipe és az ezüstérmesek büszke névsorát bővítendő, Kieran Trippier is. Szintén megszerezték a két, előbb említett Real-nevelést is: Hermosót és Llorentét, illetve a csapat új sztárja Griezmann után a Benficától 126(+12) millió euróért igazolt Joao Félix lesz. Húsz millió euróért érkezett még Renan Lodi a balhátvéd posztra, potom fél millióért a Benfica szerb csatára, Ivan Sponjic, illetve ingyen a mexikói középpályás, Héctor Herrera.

Simeone tehát gyakorlatilag a kerete harmadát nagyjából egy hónap alatt cserélte le.

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com