Menü Bezárás
Az Athletic Bilbao szurkolói vehemensen ünnepelnek, hiszen a Copa del Rey 2020 döntőjébe jutott a csapatuk

Ez lehet a Spanyol Szövetség vészterve a bajnokság befejezésére

A Spanyol Labdarúgó Szövetség továbbra is azon dolgozik, hogy minél előbb újraindulhasson a La Liga. Azonban részben már felkészültek arra is, mi történik ha mégsem sikerülne befejezni a bajnokságot. A spanyol sportsajtót körbejárta egy hír, miszerint ebben az esetben a jelenlegi állás számítana végeredményként. Ezt azt jelentené, hogy a Barcelona lenne a 2019/20-as bajnok, valamint rajta kívül a Bajnokok Ligájába kvalifikálná magát a Real Madrid, a Sevilla, valamint a Real Sociedad.

A döntés nagy vesztese lenne az Atletico Madrid, amely utolsó mérkőzésein kezdett korábbi önmagára hasonlítani: legutóbbi találkozójukon például idegenben tudták legyőzni és kiütni a Bajnokok Ligájából a címvédő Liverpoolt. A Matracosok ebben az esetben csak az Európa Ligában indulhatnának csak úgy, mint a Getafe. A harmadik induló a kisebb európai kupasorozatban nem lenne más, mint a jelenleg 10. helyen álló Athletic Bilbao. Ennek oka, hogy ők játszanák le a Copa del Rey döntőjét a Real Sociedad ellen.

A spanyol sajtó ugyanakkor kiemeli, a szövetség ötlete kizárólag vésztartalékként szolgál. Állítólag az egész elnökségük egyöntetűen reméli, hogy nem kell alkalmazniuk ezt az alternatívát és képesek lesznek befejezni a bajnokságot nyáron. Arról egyelőre továbbra sem esett szó, ebben az esetben lennének-e kiesők és feljutók.

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com