Menü Bezárás
Inter AC Milan

Serie A: áprilisig nincs meccs, az egész szezont törölhetik

A BL és EL meccsek kétségesek. 

Döntöttek az olaszok, április 3-ig a Serie A összes meccse elmarad a koronavírus-járvány miatt – írja a BBC. A gond ott van, hogy a szezont jelen állás szerint május 31-ig le kéne játszani, ennyi elmaradt meccs pótlása viszont lehetetlen küldetésnek tűnik. A szövetség így egyelőre több forgatókönyvet is elképzelhetőnek tart.

Az egyik lehetőség, hogy a szezont úgy, ahogy van, törlik, és egészen őszig nem látunk Serie A meccseket. Ebben az esetben nem lesznek kiesők, és nem lesz bajnok sem. Arra kisebb az esély, hogy a jelenlegi sorrend legyen a végeredmény, hiszen a sorsolás miatt bizonyos csapatok eddig könnyebb, mások nehezebb ellenfeleken vannak túl, így győztest hirdetni igazságtalan lenne.

A másik opció, hogy az amerikai rendszerhez hasonlóan rájátszáson döntenék el májusban, hogy ki legyen a bajnok, és kik legyenek a kiesők. Ez az ötlet is csak egy fokkal igazságosabb, hiszen ha a top4 játszana minitornát a győzelemért, a mögöttük álló néhány klub ugyanúgy panaszkodhatna a sorsolás miatt.

Hivatalos döntés a bajnokság lebonyolítását illetően a következő napokban valószínűleg nem fog születni, egyelőre ennyi infóval kell beérnünk. A jövő így a koronavírus terjedésétől függ.

Időközben az is biztossá vált, hogy az Inter Milan – Getafe és a Sevilla – Roma mérkőzéseket elhalasztják, erről az UEFA közleményben számolt be. Az még kérdéses, hogy ezek a meccsek mikor lesznek lejátszva.

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com