Menü Bezárás
Cristiano Ronaldo Korea Rendőrség

Cristiano Ronaldo ellen indít nyomozást a koreai rendőrség

Szerződésszegés és megtévesztés vádjával indítanak nyomozást Dél-Koreában Cristiano Ronaldo és a Juventus ellen.

Az olasz sztárcsapat múlt hét pénteken játszott barátságos mérkőzést Dél-Koreában. A K Liga All Stars, azaz a koreai elsőosztály szuperválogatottja ellen mérkőzhettek meg az olaszok. Az összecsapást a koreai TheFasta társaság szervezte le. A koreaiak állítása szerint szerződésbe volt foglalva, hogy minden idők egyik legnagyobb játékosának, Cristiano Ronaldónak mindenképpen játszania kell legalább 45 percet a mérkőzésen. Ezzel is hirdették az eseményt. Ez azonban nem történt meg.

Szerződésszegés, csalás, pereskedés

Cristiano Ronaldo már-már gyakrabban jár bíróságra, mint focipályára, úgyhogy talán meg sem kottyan neki egy újabb nyomozás. Ha bebizonyosodik azonban, hogy valóban szerződésszegés történt, valószínűleg pénzbírságra számíthat. Az ígéret ellenére ugyanis a padon ülte végig a találkozót a portugál válogatott csapatkapitánya. A koreai szervező-cég ügyvezető igazgatója, Robin Chang a Reutersnek nyilatkozott az esettel kapcsolatban:

“Odamentem Nedvedhez, a Juventus alelnökéhez. Vitatkoztunk. Azt mondta, ő is azt szeretné, ha Ronaldo futna, de ő nem akar és sajnálja, nem tud mit tenni. Nagyon frusztrált az eset.”

Nedved szavai minimum érdekesek. Erről véleményünket itt olvashatjátok.

Ronaldo elvesztett 60,000 koreai rajongót?

Óriási hisztéria robbant ki Dél-Koreában az esettel kapcsolatban. Amikor a szurkolók rájöttek, hogy Ronaldo itt már nem fog játszani, Lionel Messi nevét kezdték skandálni, hátha az majd meggyőzi a portugált, hogy beálljon. A mérkőzést követően pedig egy Ronaldo-pert indítványozó online közösségi tér jött létre. A meccsjegy (70 000 koreai won, nagyjából 17 500 Ft), a kezelési költség (1000 koreai won, kb 300 Ft) és a mentális sérülések megtérítését (1 millió won, kb 250 000 Ft) követelik fejenként.

“Sokan azért fizettek, hogy láthassák Ronaldót. A The Fasta kommunikációja szerint megegyezés volt a felek között, hogy Ronaldo legalább 45 percet játszani fog, ráadásul Ronaldonak aláírásokat is kellett volna osztogatnia. Ilyen esetekben általában a belépők megtérítése lenne a megoldás, ám ez egy különleges eset, hiszen a cég hamis reklámokkal tévesztette meg és használta ki a világklasszis rajongóit” – mondta a Reutersnek Kim Min-ki to, az ügy egyik vezető ügyvédje.

“Egyelőre ketten perelték be a céget, de rengetegen hívnak a napokban. Én olyan 60 000 emberre számítok. A mentális séerülés komoly, hiszen igazán elvakult rajongókról van szó. Nagyon fájdalmas ez nekik, hiszen imádják Ronaldót, ezért próbálják védeni, de a körülményeket tekintve ez egyszerűen lehetetlen” –  tette hozzá az ügyvéd.

Azért Cristiano Ronaldo valószínűleg nem egy szöuli sitten fogja eltölteni élete hátralevő részét.

Azt pedig csak remélni merjük, hogy Joao Félix nem a rendőrségi ügyek tömkelegére gondolt, mikor arról beszélt, hogy szeretne olyan lenni, mint Cristiano Ronaldo.

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com