Menü Bezárás
Felcsút Fradi U19 NB1 2019 03 09

Milliárdos megyekettő: Felcsút – Fradi 3-2

Szombat reggel volt szerencsém Felcsútról végignézni egy igazi ifiderbit: a valaha volt legnagyobb magyar labdarúgó nevét viselő csapat 19 éven alulijai fogadták vendégként az egyik legnagyobb tradíciókkal rendelkező klubot. Felcsút – Fradi U19.

Az hamar bebizonyosodott, hogy kivételes tehetség egyik akadémián sem igazán játszik. Ami szomorúbb, hogy játékbeli elképzeléseket sem véltem felfedezni: már a gyerekek is ugyanolyan eszetlenül vagdalkoznak, mint felnőtt, „profi” példaképeik, akik utódjába kívánkoznak lépni. Akárcsak a felnőtt, NB1-es, profi futballisták rangadói: a mérkőzés önálló gondolatot, kreatív elképzelést nyomokban sem tartalmaz.

A Fradi ifi 2-0-ra vezetett az első félidő közepén. A félidőre már 2-2-vel vonultak a csapatok, a meccset pedig végül a hazaiak nyerték 3-2 arányban. Támadásra emlékeztető momentum alig volt: a játékosok gyakorlatilag annyit csináltak, hogy aki épp birtokolta a labdát, az megpróbálta előrevágni, aztán lesz ami lesz, hátha. Ez volt a taktika.

Nekünk is ez volt anno a taktika, csak én nem az NB1-ben, hanem a megyei másodosztályban játszottam. Nálunk sem vitte túlzásba senki a kényszerítőket, háromszögeléseket, hogy csak az alap dolgokat említsem. Baszd előre fuss utána. Taktika.

Van még bőven TAOnulni való…

Apró különbség, hogy mi a megye kettőben csúnyább mezekben játszottunk, továbbá azok a mocskos anyagiak. Az én csapatom éves költségvetése 2016-ban 57 millió forint volt, ebből 20 millió forintba került az utánpótlás. Felcsúton az éves költségvetés ezen évben 1,8 milliárd forint. Igaz, ebből – a klub saját bevallása szerint – 0 Ft-ot szántak az utánpótlásképzésre. Az akadémián.

Ennek oka egyébként az alapítványi hálózatokban rejlik, amibe talán nem most kell belemenni. Azt majd megteszi a 444. Az én posztom lényege hogy 1,8 milliárd forintból is pont ugyanannyi focit sikerült létrehozni itt, amennyit 57 millióból amott: semennyit.

Felcsút – Fradi 3-2

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com