Menü Bezárás
Budapest Honvéd Új Tulajdonos

Magyar csapatot magyar kézbe, avagy az NB1-es tulajkeringő

A mindig jól értesült M4 Sport tudósított elsőként a hírről, mely szerint a Budapest Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway mindenben megállapodott klubja eladásáról. Puskás Ferenc nevelő egyesületének ára tíz millió euró körül mozoghat, ez a transfermark adatai alapján pontosan kétharmad Orbán ára. A kispesti csapat új tulajdonosa a metALCOM Zrt lehet, melynek elnöke Szentes egykori polgármesterjelöltje, Bozó Zoltán.

A témában az ATV Muszbek Mihály sportközgazdászt kérdezte, aki szerint 1-5 millió Euró közötti összegért adhatott túl legértékesebb tulajdonán Hemingway.

Így az amerikai üzleti érdekek végleg elhagyták a magyar futballt. Az egyetlen külföldi kézen lévő NB1-es klub az Újpest FC maradt mára. A lila-fehér egyesület a belga Roderick Duchatelet tulajdonát képezi, ám már nem sokáig, legalábbis a Magyar Idők szerint. A IV. kerületben mások az árak, mint Kispesten: a Charlton Athletic, a Carl Zeiss Jena és az AD Alcorcón tulajdonosa 20 millió eurót szeretne kapni a magyar csapat tulajdonjogáért cserébe.

Egy bizonyos Garancsi István tűnik a legfőbb érdeklődőnek, ezzel azonban az a probléma, hogy ő már tulajdonos egy csapatban: a MOL Vidi FC-ben. Nyilván nem kell ecsetelni miért lenne etikátlan ha ugyanaz az ember két csapatot is birtokolna ugyanabban a ligában. Jogszabály persze mindenre van, és amire jogszabály van, arra kiskapu is van: a Vidi a MOL tulajdonába kerülhet, így pedig szabadon felvásárolhatja az Újpestet Garancsi István.

A Honvéd egykori tulajdonosa végleg kiszáltt a magyar fociból. Mikor arról kérdezték, hány százalékban működik piaci alapon a magyar futball, szűkszavűan ennyit válaszolt:

Nulla.

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com