Menü Bezárás
Torino VSC Európa Liga 3-0

Eddig, és ne tovább? Torino 3-0 DVSC

Amatőr góllal küldte haza esélyeit a DVSC, simán kikaptak Torinóban.

A mérkőzés egyértelmű esélyesei az olaszok voltak, akik ehhez méltó módon kezdték is a mérkőzést: már az ötödik percben a gólvonalról kellett mentenie a magyarok védőjének. Ezt követően azonban elmúlt a kezdeti sokk, összekapta magát a cívisvárosi gárda, csíráiban fojtották el a talján próbálkozásokat, habár a szintkülönbség továbbra is érezhető maradt.

A 20. percig bírta a Loki, ekkor remek kiugratást kapott a torinóiak házi gólkirálya, Belotti, eltolta Nagy Sándor mellett a labdát, aki annak rendje és módja szerint felrúgta az olaszt. A játékvezető büntetőt ítélt – teljes joggal – Andrea Belotti pedig 149. meccsén 76. gólját lőtte a Torino színeiben. Hamar vezetést szerzett tehát a Serie A-ban szereplő együttes.

Az osztálykülönbség persze végig érezhető volt, de a remény az első gólig mindenképp életben volt.

Amatőr csapat amatőr gólt kap…

Az első Loki-helyzetre a 40. percig kellett várni, Kinyik, a jobbhátvéd keveredett előre, hogy aztán rúgja mellé-fölé 14 méterről. Az ő helyén szaladt el a második olasz gól szerzője, a bal szélen az alapvonalon rúgott bal külsővel félig a földbe, félig a labdába Cristian Ansaldi, innen sikerült a rövid alsó sarokba bekapnia a szerencsétlen lövést Nagy Sándornak. Ilyen gólt megye kettőben sem illik kapni.

A félidei eredmény 2-0 maradt. Az olaszok igyekeztek nem megerőltetni magukat a második játékrészben. A 65. percben aztán egy valóban látványos akciót is vezetett a Debrecen, Varga Kevin azonban csúnyán mellé vágta a labdát, így a vendég gól továbbra is álom maradt.

A 74. percben Kusnyirt kellett beküldeni miután Kinyiket hordágyon kellett levinni a pályáról.

A 89. percben egyébként 77 -23 volt a labdabirtoklási arány. Nem a debreceniek javára. A 93. percben szerzett góljukkal a második félidőt is megnyerték az olaszok: Zazát hagyta teljesen üresen az egész debreceni védelem, aki négy méterről nem hibázott: 3-0. Egy perccel később még Garba szépíthetett volna, ám jó 14-15 méterről inkább kapu mellé gurított, a végeredményen tehát nem tudott változtatni.

A Honvéd és a Vidi tartották magukat, a Loki tehát az első magyar csapat, ami vereséget szenved idén Európában. Nem is akármilyet.

Három apró hiba

Az M4 Sport szomorú kommentátora azzal a mondattal búcsúzott el, hogy a debreceniek elkövettek három apró hibát, melyet a torinóiak kegyetlenül kihasználtak. Ezek az apró hibák:

  • Egyedül hagyták a házi gólkirályt a huszadik percben, aki így ziccerben indulhatott, ráadásul röhögve tolhatta el a labdát a kisprintelő kapus mellett, hogy az felvágja őt egy büntetőért cserébe
  • A 16-oson kívülről, az alapvonalról kapjon laposan úgy gólt a csapat, hogy sem a védők, sem a kapus nem tudta eltalálni a rövid alsóba tartó erőtlen, lecsúszott labdát
  • A beadásnál elfelejtették a védők, hogy fejelés előtt fel is lehet ugrani ám, illetve hogy a kaputól négy méterre lévő csatárhoz illik 5 méternél közelebb menni, esetleg meg is próbálni megakadályozni azt, hogy labdába érjen.

Üdvözletem a szakértő úrnak, apró hibák, simán beleférnek.

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com