Menü Bezárás

Marco Rossi: Az egészségünk a futballnál is fontosabb!

Van, aki szerint a futball nem pusztán élet-halál kérdése, hanem még annál is sokkal több. Nem ezt a nézetet vallja Marco Rossi, a nemzeti csapatunk szövetségi kapitánya.

Marco Rossi nem esik kétségbe, amiért későbbre tolódik a bolgár – magyar összecsapás. Az MLSZ oldalán nyilatkozott a szövetségi kapitány. A fő téma természetesen a magyar válogatott és a koronavírus voltak. Szerinte az egészségünknél nincs fontosabb, mi pedig bármikor kelljen játszanunk is, készen fogunk állni az előttünk álló feladatra.

“Az elmúlt időszakban minden idegszálunkkal és energiánkkal a rájátszásra és az Európa-bajnokságra koncentráltunk, mert nagy lehetőség lenne a magyar válogatott és a szurkolók számára a kijutás egy részben hazai rendezésű tornára, és részese lenni egy különleges eseménynek. Ugyanakkor ezekben a napokban valami a futballnál is sokkal fontosabb: harcolni a családtagjaink, a barátaink és a saját egészségünkért! Olaszként különösen jól tudom, hogy ez a helyzet mennyire embert próbáló és komoly feladat. Érthető tehát, ha most nem lehet egészen biztos döntést hozni a folytatásról, de mi a mostani döntésnek megfelelően készülünk. Jelenleg az a legfontosabb, hogy mindannyian otthon maradjunk, így elérve azt, hogy a vírus terjedésének mértékét és sebességét csökkenteni tudjuk. Ha ezt közösen elértük és túl leszünk ezen a nehéz időszakon, akkor majd újra koncentrálhatunk arra, hogy a labdarúgásban kitűzött céljainkat elérjük. Akármikor is kell legközelebb pályára lépnünk, készen fogunk rá állni! Addig viszont ez a közös feladatunk, amit csak együtt érhetünk el!” – nyilatkozta Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya

Akinek pedig további biztatásra lenne szüksége, nézze meg a Még 50 perc című dokumentumfilmet.

Forrás: MLSZ

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com