Menü Bezárás
A Groupama Aréna előtti hatalmas sas szobor, az FTC szimbóluma

Mai NB1 meccsek eredményei: Élen a Vidi, de meddig?

A Fradi félelmetes vas (sas) szobra. Forrás: Wikipedia

A mai NB1 meccsek eredményei után átvette a vezetést a Vidi a bajnoki tabellán. Persze közrejátszik ebben az a tény is, hogy a Fradi három meccsel kevesebbet játszott.

19:30-kor kezdődik a Zalaegerszeg – Ferencváros mérkőzés, ahol a bajnoki tabella másodikja játszik hátulról a másodikkal, azaz az utolsó előttivel. Eddig a pillanatig három meccsel játszott kevesebbet a Fradi a Vidinél, így van köztük pontegyenlőség. Ha tehát pontot szerez a Fradi az utolsó előtti ellen, akkor máris visszaszerezhetik az ideiglenesen elvesztett elsőségüket.

PAFC – Vidi: 1-4

A Magyar Nemzeti Utánpótlás legnagyobb gyöngye, a 26 éves holland Luciano Slagveer szerezte a mérkőzés első gólját a 24. percben. Ő a Puskás Akadémia FC csapatát erősíti. Idén januárban nevelték ki fél millió euróért cserébe, az FC Emmen együttesétől érkezett. Az első félidőben már nem született több gól, így joggal gondolhattuk, hogy a fejér megyei falucska csapata ismét pontot szerezhet a szomszédos testvér-csapattól.

MOL Aréna Sóstó, a MOL Vidi FC stadionja Székesfehérvárott
Haza tudja-e hozni a bajnoki trófeát a Vidi idén? Forrás: Wikipedia

A második félidőre azonban egy másik Vidi jött ki, és gyorsan megváltoztattak mindent. Előbb a Szombathelyről szerzett Funsho Bamgboye egyenlített a 49. percben, majd a Fraditól ellopott Shakhtartól szerzett Ivan Petryak fordított 10 perccel később. A 81. percben Nemanja Nikolic is betalált, a 89. percben pedig Stopira állította be az 1-4-es végeredményt. Ezzel a győzelmével pedig az élre került a Vidi, habár a Fradi meccse még hátra van.

Mai NB1 meccsek eredményei: mit játszottak a többiek?

A dobogó harmadik fokán pihenő Mezőkövesd a sereghajtó Kaposvár otthonában aratott magabiztos sikert. A 0-4-es győzelemhez Besirovic (31′), Jurina (49′), Cseri (62′) és Zivzivadze (90′) góljai járultak hozzá. Varga Kevin szerezte az egyetlen gólt a DVSC – Kisvárda mérkőzésen, 1-0-ra győztek hazai pályán a cívisvárosiak.

A Paks – Honvéd találkozó gól nélküli döntetlennel zárult, az éledező Diósgyőr pedig ezúttal az újpestiek skalpját gyűjtötte be. 2-1-re győztek otthon a miskolciak a nagy Edda koncert napján, Mirko Ivanovski és Rui Pedro lőtték a hazai gólokat, melyekre Novothny Soma válaszolt a 91. percben.

Ferencvárosi szurkolók elképesztő örömünneplése, zöld füstgránátokkal
Valószínűleg ma is ünnepelhetnek majd. Forrás: Wikipedia

A Fradi pedig már a 20. percben megszerezte a vezetést Tokmac révén, így ha csak kisebb csoda nem születik a hátralévő bő 70 perc alatt, azért ezután a forduló után is élen tanyázhatnak majd a Zöld Sasok.

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com