Menü Bezárás
Hernán Crespo Real Madridba való igazolása háromszor is csak pillanatokon múlott

Hernán Crespo, a majdnem Madridista

Hernán Crespo a Parma történetének legjobb, és az argentin válogatott történelmének második legjobb góllövője majdnem Madridba szerződött. Háromszor is. Egyszer sem tette.

Az argentin csatár a The Tactical Room magazinban vallott múltbeli eseményeiről életében először. A Serie A legenda előtt háromszor is felmerült a lehetőség, hogy a Királyi Gárdában folytassa a karrierét, ám mindhárom lehetőséget elszalasztotta Crespo. Most vallott, hogy miért is alakult úgy a sorsa, ahogy.

A legkomolyabb lehetőség

2002-ben javában tartott a Perez által kreált Galaktikus korszak. Ekkoriban minden évben Aranylabdást kellett vennie a Real Madridnak, ha hiányposztra érkezett, ha nem. Ekkoriban Ronaldo és Crespo volt a világ talán két leghíresebb csatárja. Ronaldo a Világbjanokság gólkirálya volt, Crespo pedig a Serie A mezőnyét oktatta.

“2002-ben úgy volt, hogy a Madrid vagy engem visz el, vagy Ronaldot. Végül Ronaldot választották, én pedig az Interbe mentem az ő helyére. Ha Ronaldo az Interben maradt volna, akkor én igazolhattam volna a Real Madridba.”

Ebben a szezonban 18 bajnokin 7 gólt szerzett Crespo az Interben, a Bajnokok Ligájában pedig gólkirállyá avanzsálódott 12 meccsen szerzett 9 góljával.

Nem akart vészmegoldás lenni

Hét évvel később, 2009-ben ismét megkereste Crespot a Királyi Gárda. A Ruud Van Nistelrooy távoztával keletkező űrt kívánták betölteni az argentin szignójával. Ekkor Calderón volt a Királyiak elnöke és közeledtek a választások. Egyértelműen vészmegoldást kerestek és semmi többet. Mindössze hat hónapos szerződést ajánlottak.

“Másodszor 2009-ben kerestek meg, ez volt Mourinho első éve az Interben. Ismét engem akartak. Közeledtek a választások, mindössze hat hónapos szerződést voltak hajlandóak kínálni. Nem fogadtam el.”

Másodedzőként sem jött össze

Játékosként ezek voltak Crespo nagy lehetőségei hogy csatlakozzon a Galaktikusokhoz. Mindkettő meghiúsult, de Madrid kapui nem záródtak be előtte örökre. Florentino Pérez elnök visszatért, és vele együtt Crespo lehetősége is, hogy végre aláírhasson a Madridhoz. Az élet persze ezúttal is közbeszólt. Sőt, Perez személyesen.

“Ancelotit alkalmazottja voltam, nem pedig a PSG-é. Néztem a mérkőzéseket és átadtam az elemzéseimet a meglátásaimat. Gyakran csak a tévéből néztem a meccseket. Az volt a terv hogy én leszek Ancelotti segédedzője a Real Madridban. Beszéltünk is erről sokat, de Florentino Perez elnök Zidanenak szánta ezt a pozíciót. “

Ezek voltak Crespo lehetőségei hogy a Madridba igazoljon. Mint tudjuk, három a magyar az argentin igazság. Jön-e még valaha ráadás?

Forrás: AS

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com