Menü Bezárás

FUT20: Kiket válasszunk az Icon Swap harmadik szériájából? ÖSSZEFOGLALÓ

Nemrégiben elindult a FIFA 20 harmadik évada, ahol ismét van lehetőség FUT Swap lapokat szerezni, melyeket Icon játékosokra válthatunk be. Ebben a szezonban különösen értékes darabokkal bővülhet a keretünk, hiszen megszerezhetjük akár Kaká-t, Zidane-t vagy Maradona-t is! Összeszedtük, hogy az elérhető 20 játékosból ki(ke)t érdemes kiválasztani, illetve olyan kombinációkról is írunk, amelyek szerintünk a legjobban megérik.

JARI LITMANEN, CAM (91)–6 TOKEN:

Litmanen különböző változatai mindig a gyengébb lapokhoz tartoztak. Idei Icon Moments lapja bár kapott egy kis fejleszést sebességben, továbbra sem nevezhető kimondottan erősnek. Ennek ellenére a 93-as lövésével (95-ös befejezéssel rendelkezik!) el tudjuk őt képzelni, hogy CAM poszton csapatunk hasznára tud lenni.

VERDIKT: Azoknak ajánljuk a 91-es Litmanen lapot, akik keveset játszanak a Fifával de mindenképpen szeretnének kiváltani legalább egy lapot a mostani Swapek közül. Viszont azok, akik többet játszanak és valószínűleg hatnál több tokent terveznek megszerezni, javasoljuk, hogy másik lapot nézzenek maguknak.

DAVID TREZEGUET, ST (90)–7 TOKEN:

Trezeguet finoman szólva sem a legerősebb lapok közé. A lövését leszámítva egy értéke sem nevezhető kiemelkedőnek. A sebességével – Litmanen-hez hasonlóan – még meg lehet barátkozni, de a játék szakaszának második felében ez már egy alacsonyabb értéknek számít egy csatár esetében. Ezen kívül 83-as dribbling-je is alacsony, valamint a a passing-ja (74) sem kiemelkedő. Kimondottan gyenge lapnak nevezhető a 92-es Moments Trezeguet, amelyet a 4 csillagos Weak Foot-ja és Skills-je sem ment meg.

VERDIKT: A francia csatár kártyája az elérhető közül az, amit a legkevésbé éri meg kiváltani.

GENNARO GATTUSO, CDM (90)–7 TOKEN:

A 90-es Icon Moments Gattuso az első lap, akit viszonylag nyugodt szívvel tudunk ajánlani olvasóinknak, annak ellenére, Ő sem rendelkezik sok kiemelkedő értékke. Ennek ellenére, nagy erősítés lehet CDM pozícióba, köszönhetően egészen elképesztő védekező mutatóival. Összességében 94-es defendinget kapott az olasz, mely magába foglal egy 97-es interceptions-t is! Továbbá, rendelkezik még egy 91-es physicalityvel – bár a 69-es jumping ezen belül gyengének számít – is, és igazából le lett írva minden, ami mellette szól. A pace-je 75-ös, ami nem nevezhető túlságosan jónak, passingban pedig ezt még egy értékkel (74) alul is tudja múlni.

VERDIKT: Mindezek ellenére Gattuso sok olyan játékos számára erősítést tud jelenteni, akiknek a játéknak még ezen szakaszán sincs meg a megfelelő védekező középpályása.

MICHAEL LAUDRUP, CF (92)–9 TOKEN:

A dán ikon lapjai sosem számítottak igazán elit lapnak. Azonban nemrégiben kijött az új, Moments verzió belőle amit a mostani Swap során ki is lehet váltani. Dribbling-je (95) és passing-ja (91) abszolút kiemelkedő, valamint gyorsnak is számít a 90-es pace-jével. Ha ez nem elég, a kapu előtt is meg tudja állni a helyét. Ne csapjon be minket a 83-as lövése, hiszen 86-os befejezéssel rendelkezik, valamint a helyezkedése is 88-as. Összehasonlítva Neymar 92-es, basic lapja 87-es értékekkel rendelkezik ennél a két tulajdonságnál. És ha ez nem lenne elég, még 4 csillagos trükkmozdulatai és gyengébbik lába is van a dán támadónak. Nagyon nehéz rosszat mondani erre a lapra, legfeljebb annyit, hogy 82-es stamina-jának köszönhetően elfáradhat például Weekend League-ben, ha hosszabbításra kerül sor.

VERDIKT: Összességében viszont Laudrup az egyik, ha nem a legjobb opció abban az esetben ha nem tudunk kétszámjegyű tokent szerezni a szezon során.

CARLES PUYOL, CB (92)–9 TOKEN:

Bármennyire is tűnik erősnek a Barcelona legendájának lapja, nem az. Bár tény, hogy aki szembe kerül vele azt kétség nélkül megállítja, köszönhetően 98-as(!) védekezésének, 73-as sebességével már a játék megjelenésekor is lassúnak számított volna, március közepén a különböző special lapok megjelenésével ez pedig duplán érvényes rá. Sajnos ez az érték a FIFA 20-ban gyengének számít, amit az ellenfél Ryan Kent és Adama Traoré-féle supersub-jai pofátlanul ki is fognak majd használni.

VERDIKT: Habár vannak nagyon jó statisztikái, a sebesség nagyon sokat számít idén, és ezáltal ezen a lapon meccseink mehetnek el. Nem ajánljuk az ő kiváltását.

MARC OVERMARS, LM (92)–10 TOKEN:

Remek Moments lapot kapott a holland villám is. 96-os sebességével irtózatosan gyorsnak számít, emellett 91-es dribbling-je és 85-ös shooting-ja is kiemelkedő, főleg, hogy ő is magasabb finishing-gel rendelkezik, mégpedig 87-essel. Ha ez nem elég, a stamina-ja 94-es, így végig tudja robotolni az egész mérkőzést is, hosszabbítással együtt. Ami ellene szólhat, az a 3 csillagos skills, amit 5-ös weak foot-al igyekszik kárpótolni. Overmars lapja egészen remekre sikeredett, rendkívül megkeserítheti ellenfelünk hátvédjének életét ha szélen vetjük be, de akkor is, ha játék közben formáció váltással CAM pozícióba tesszük át.

VERDIKT: Ennek ellenére mi úgy gondoljuk, hogy Laudrup lapja 9 tokenért jobban megéri, de már 10 darabért is találhatunk nála jobb játékost.

FRANK LAMPARD, CM (92)–10 TOKEN:

Frank Lampard-nak egészen erősre sikerült a Moments lapja. CM pozícióba abszolút megfelelőnek számít a 80-as pace, amelyhez tartozik egy 90-es passing és egy őrületes, 93-as shooting. Egészen elképesztő, milyen jól tüzel “Frenkie” 92-es lapja, az egyik legjobb, amit egy középső középpályástól kaphatunk a játékban. Ezen kívül 96-os stamina-val rendelkezik, ami már csak hab a tortán. Ellene szól ugyanakkor a 74-es defending-je, amely nem számít magasnak az ő posztján, de különösen rossznak ezt az értéket sem mondanánk.

VERDIKT: Talán ez az egyik legerősebb lap, amelyet kiválthatunk a mostani FUT Swap-ból, különösen, hogy érte is mindössze 10 tokent kell “fizetnünk”.

RUUD GULLIT, CM (86)–10 TOKEN:

Gullit hírneve talán a legnagyobb a FUT Iconok közül. A játékban mindig is az egyik legkedveltebb lapnak számított, mivel védekezésben és támadásban is 80+-os értékei vannak miközben középső középpályáshoz képest gyors is. Viszont, véleményünk szerint a “baby” verziója nem számít olyan erősnek, mint a 92-es Moments Lampard így mi nyugodtabb szívvel választanánk az angolt. A védekezés az egyetlen, ahol jobb tulajdonságokkal rendelkezik a holland. Ezen kívül Lampard 13 értékkel jobban lő, 4 értékkel magasabb a passing-ja, 4-el cselez jobban és 7-el túlszárnyalja még physicality terén is (18-al magasabb staminával rendelkezik az angol, Gullité mindössze csak 78-as).

VERDIKT: Mi azon a véleményen vagyunk, hogy persze Gullit-tal sem lehet mellényúlni, de szerintünk nem kérdés, hogy melyik lapot érdemesebb kiváltani kettejük közül.

PAOLO MALDINI, CB (92)–13 TOKEN:

Maldini 92-es prime lapjáért 13 tokent kell összegyűjtenünk. Ennyiért egy 82-es sebességel és 95-ös védekezéssel rendelkező játékost kaphatunk meg, aki 80-as stamina-val és 82-es jumping-gal rendelkezik. Mindezek mellett kellően magas is, amit a két másik kiváltható középsővédről nem lehet elmondani. Nem érdemes ecsetelni további tulajdonságait, hiszen összességében elmondható, az olasz legenda annyira kiemelkedő – posztjához képest – a két legfőbb tulajdonságában, hogy az egyik legjobb középhátvédnek számít a játékban.

VERDIKT: Ezzel a lappal nem lehet mellényúlni, mindenkinek ajánljuk.

KAKÁ, CAM (91)–15 TOKEN:

Kaká a FUT Swap harmadik évadának egyik legnagyobb sztárja lesz, ugyanis 15 swapet kell összegyűjtenünk azért, hogy miénk lehessen a brazil aranylabdás. A Milan volt sztárjának minden értéke jónak számít. 91-es sebességgel rendelkezik, a dribbling-je 92, míg passzolási mutatója 88-as értékkel bír. Talán egyedül a lövések terén számít gyengének, ugyanis a shootingja 86-os, melyen belül is 85-ös finishinggel rendelkezik. Ennek ellenére egy igazán erős lapról van szó, aki valószínűleg még a hosszabbítást is bírni fogja, köszönhetően 87-es stamina-jának. Plusz érv mellette, hogy weak foot-ja 4, skills-je pedig 5 csillagos.

VERDIKT: Ez is azon lapok közé tartozik, aminek kiváltását meleg szívvel ajánljuk.

KENNY DALGLISH, 91 (CF)–16 TOKEN:

A skót támadónak már a base kártyája is nagy közönségkedvenc volt, a játék pedig most a három értékeléssel nagyobb verziójának megszerzésére nyújt lehetőséget. A visszavont csatár szerepét betöltő játékos erényei közé tartozik sebessége, szinte hibátlan befejezése és ami csatároknál kulcsfontosságú, az egyensúlya is kiemelkedő. Ami a dribbling statisztikát illeti, ott sem találni kivetnivalót. Mindezek mellett vannak negatívumai is a játékosnak, például termete, amiből következően fejjátéka hagy maga után kívánnivalót. Az erőnlétével is vannak gondok, fáradékonysága miatt a meccs végére már kevésbé lesz aktív és pontos a kapu előtt.

VERDIKT: 16 token sok érte, mindezeknél többet tud pl. Agüero, akinek mostanra jelentősen lement az ára.

DENNIS BERGKAMP, 93 (CF)–16 TOKEN:

Az Arsenal legenda Dennis Bergkamp moments kártyája magasan kiemelkedik a többi közül néhány eszméletlen jó tulajdonságának köszönhetően. Ő rendelkezik a legjobb lövési statisztikákkal az összes icon swap játékos közül, egész gyors, jól lát a pályán, és tűpontos rövid passzokat ad. Mindemellett 4*-os trükkmozdulatai vannak, ugyanúgy 4*-os weak foot mellett. Magas dribbling statisztikái miatt szinte képtelenség elvenni tőle a labdát. Néhány hátránya is van a hollandnak, legfőképp, hogy nem elég erős, és fejelni sem igazán tud. Továbbá workratje med/med, azaz a védekezésből éppenhogy kiveszi a részét, a támadásban viszont nem kellően aktív. A hosszú passzok, ebből következően az indításai sem az igaziak.

VERDIKT: A holland középpályás több poszton is bevethető, megéri érte összegyűjteni azt a 16 tokent.

IAN RUSH, 92 (ST)-16 TOKEN:

Wales valaha volt egyik legnagyobb játékosának megvan majdnem minden tulajdonsága ahhoz, hogy az idei fifa legjobb támadói között lehessen említeni. Szélsebes, magassága ellenére jól ugrik és fejel, fáradhatatlan, 5*-os gyengébbik lába van és hát a lövés…Tipikusan olyan játékos, akivel ha egy az egyben vezeted az ellenfél kapusára a labdát, mindegy milyen gólszerzési lehetőséget választasz, be fog találni. Nagyon kevés dolog van, ami negatívumként hozható fel nála. Ilyen például a passzjátéka, de ami csatároknál fontosabb, és Rush ezekben hiányosságokat szenved az az egyensúly és a 3*-os trükkmozdulatok.

VERDIKT: Ian Rush moments kártyája ajándék 16 tokenért.

RIQUELME, 92 (CAM)–18 TOKEN:

Az argentín zseni kártyája egy igazi playmaker statisztikáival rendelkezik, ami a passzolási és dribbling statisztikákat illeti, és ezek mellé a trükkmozdulatai is 5*-osak. De sajnos mindezek nem tudnak rendesen érvényesülni a játékban low/med workrate-je, lassúsága és törékeny testalkata miatt.

VERDIKT: 18 token nagyon sok érte, ha sikerül ennyit összegyűjtened, akkor mi inkább Bergkampra való beváltását javasoljuk.

PETIT, 92 (CDM)–19 TOKEN:

91-es védekezés és fizikum egy CDM-nek, aki mellesleg jól is passzol. Kell ennél több? Szerintünk nem, de hál’ istennek vannak olyan statisztikái is, amik azok igényeit is kielégítik, akiknek kell. A francia nagy távlövő, és mind rövid, mind hosszú passzai kiemelendőek.Erőnléte miatt a meccs végéig robotolni fog, agresszív játékstílusa és 94-es interception-je azt fogja eredményezni, hogy az ellenfeled nem lesz képes áthozni a félpályán a labdát, mert Petit rászáll mindenkire, mint légy a sz*rra. Egyetlen egy dolog van, ami egy védekező középpályástól elvárható, de a francia nincs birtokában ennek, és ez a jó fej játék.

VERDIKT: Abszolút megér 19 tokent, az egyik legjobb választás.

MARADONA, 95 (CAM)–19 TOKEN:

A világ egyik legjobb játékosának 95-ös kártyája most 19 tokenért elérhető. Gyors? Gyors. Jól lő? Miazhogy. Passzolni tud? Nem is akárhogy. Mi a helyzet a dribbling-jével? Hát az, hogy ebben az egyik legjobb az egész játékban (98-as balance, még egy markoló sem tudja arrébb tenni). Med/high workrate-jének köszönhetően minen támadásból aktívan kiveszi a részét. 5*-os trükkmozdulatai kárpótolják a 3*-os jobb lábát. Nem véletlen ugyanakkor, hogy Maradona még aktív éveiben pocakot növesztett, ugyanis erőnléte hagy némi kívánnivalót maga után, úgy ahogy a strength-je is.

VERDIKT: Lévén, hogy egy 95-ös játékosról van szó, akinek alig vannak gyengeségei, megér 19 tokent

CANNAVARO, 94 (CB)–20 TOKEN:

Középhátvéd létére kifejezetten gyors, 98-as defendingje egyedülálló a játékban, és az ehhez párosuló 90-es physicality átjátszhatatlanná teszi. Rövid passzai akkor is precízek, ha gyengébbik lábával adja őket. High/med workrate tökéletes egy középhátvéd esetében. Nagyon ritka a védőknél, hogy valakinek olyan jó balance-a legyen, mint Cannavaro-nak. Alacsony játékos ugyan, de mindig is híres volt fejeseiről, és ez a játékba is szépen át lett ültetve, jól ugrik és jól bólint, nem igazán érződik a játékban, hogy csak 176 cm magas. Kijelenthetjük, hogy ő az a hátvéd a játékban, akinek nincs hátrányos tulajdonsága.

VERDIKT: Sokan valószínűleg beérik Maldini-vel is, de aki nem, és inkább Cannavaro-t választja, az biztosan nem fog csalódni, nekünk is ő a kedvenc játékosunk a jelenlegi szériából. Abszolút megér 20 tokent.

CARLOS ALBERTO/CAPITA, 94 (RB)–21 TOKEN:

Cannavaro-hoz hasonlóan minden statisztikája kitűnő, ahhoz hogy saját pozícióján az egyik legjobb választás legyen a játékban. Ritka az, mikor egy gyors védő ennyire jól védekezik és ilyen erős is. Rövid passzai és lövőereje is ritka jó. Mindkét lábával egyaránt magabiztos. Neki egyetlen hátránya van, ami a med/high workrate.

VERDIKT: Kiváló játékos, de szerintünk egy szélsővédő nem ér meg 21 tokent.

GARRINCHA, 94 (RW)–21 TOKEN:

Nem sokan tudják, de a brazil szélső jobb lába hat centiméterrel rövidebb volt, mint a bal, ráadásul a jobb befelé állt, a bal pedig kifelé. Ugyanakkor pont emiatt az elváltozás miatt tudott úgy cselezni, hogy az egész világ a csodájára járt. Ez a játékban is jelen van, őrülten jó a dribbling-je és a sebessége. Mindezek mellett lövései illetve passzai is szinte példa nélkülien tökéletesek. Ami ellene szól az a low/med workrate-je, törékenysége, valamint az, hogy fejjel nem nagyon tud gólokat szerezni, habár ez egy szélsőnél nem sokat számít.

VERDIKT: 21 token egy szélsőért? Talán. A fifás közösség nagy része nem vállalná be, de mi úgy gondoljuk, hogy ha a brazil szélsőt választod, egy teljesen új játékélménnyel fogsz gazdagodni.

Zidane, 91, (CM)–23 TOKEN:

Ami egy támadó szellemű középpályásnál fontos lehet, az mind megvan Zidane 91-es kártyájában. Ezeken belül kiemelendő erőnléte, 5*-os trükkmozdulatai illetve weak foot-ja, med/high workrate-je. Csupán az agilitásával és agressziójával van probléma, de ezek eltörpülnek a többi jó statisztikája mellett.

VERDIKT: Nagyon jó játékos, de mi inkább választanánk Kaka-t és mellé még egy játékost, ugyanis Zidane base kártyájáért sokalljuk a 23 tokent.

Prime Icon Pack:

Kilenc tokent beválthatunk egy olyan csomagra, amiből bármelyik Icon Prime verzióját kinyithatjuk. Ez egy rizikós dolog, mert nem biztos, hogy olyan játékost kapunk, akinél ne lett volna jobb ugyanennyi tokenért valamelyik swap játékos, mint például Laudrup. Ugyanakkor a Prime Icon-ok kb. fele olyan, akit ha kinyitunk, nem leszünk elégedetlenek. Nyílván minél nagyobb értékelésű egy játékos, annál kisebb az esély, hogy ő lesz a csomagunkban. Ha mindenképp szeretnénk nyitni egy ilyen csomagot, akkor azt javasoljuk, hogy mellé még váltsuk ki például Maldini-t vagy Kaká-t.

Ezek lennének tehát a mi javaslataink azzal kapcsolatban, hogy kiket érdemes választani, illetve hogy mennyire éri meg a Prime Icon Pack mellett dönteni. Reméljük segítségetekre tudtunk lenni, és sikerült megkönnyítenünk a dolgotokat.

 

 

 

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com