Menü Bezárás
FIFA 20

Nem, nincs körözött személy képe a FIFA19-ben

A közösségi médiában terjed az EA-t ekéző fotó.

“Good job, EA” – vagyis “Szép munka, EA” címmel posztoltak Redditre egy képet a minap a FIFA 19-ről. A screenshot a játékban található Ander Kaique nevű, valóságban nem létező menedzser kártyájáról készült – mellette található ugyanez a kép egy “Wanted” felirat alatt. A poszt azt sugallja, hogy az Electronic Arts egy bűnöző képével illusztrálta az egyik kártyáját, pedig 2 perc guglizás után megállapítható, hogy erről szó sincs.

A játék fejlesztői az edzők, csapatorvosok, és egyéb stábtagok illusztrációihoz általában stockfotókat használtak fel. Ez most sem volt másként, az Ander Kaique névre hallgató fiktív edző fotója például “Senior man with crossed arms” címmel 9 euróért vásárolható meg az iStockPhoto weboldalán. A fickó egyik képe egyébként már az Unbreakable Kimmy Schmidt című sorozatban is feltűnt két évvel ezelőtt. 

A tények és a háttér megfelelő ismerete mellékes a közösségi médiában, több magyar és külföldi Facebook oldal lehozta már a kamusztorit. Valószínűleg többen fognak még ezzel foglalkozni következő napokban is, úgyhogy jobbnak láttuk, ha szólunk időben a kép eredetéről.

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com