Menü Bezárás
Marco Asensio La Liga Santander Challenge győztes Real Madrid

Asensio visszatért, bajnok a Real Madrid!

Na persze nem aludtad át március végét, áprilist, a koronavírust és a La Ligát. Nem erről van szó, a vírus továbbra is pusztít Spanyolországban, a futball pedig továbbra is szünetel egész Európában.

Mint korábban már írtuk, Spanyolországban egyedi módon gyűjtenek pénzt a koronavírus legyőzésére. A szünetelő La Liga helyett FIFA 20 bajnokságot indítottak. Az előzetes elképzelés az lett volna, hogy minden klub küld magától egy-egy játékost csapata képviseletében, és a játékosok küzdenek meg egymással. Közbeszólt azonban a piaci érdek. A Barcelonát a Konami tiltotta el a szerepléstől, így Sergi Roberto nem mutathatta meg tudását ország-világ előtt.

Asensio a pálya királya – legalábbis a pályán kívül

A Barcának tehát le kellett mondania a részvételről. Így a nagy esélyessé a Királyi Gárda képviseletében Marco Asensio lépett elő. Hozta is a várakozásokat a spanyol titán, és magabiztosan húzta be a #LaLigaSantanderChallenge névre keresztelt FIFA tornát. Ráadásul magabiztos játékkal tette mindezt. A nyolc között Morlanes Villarrealja ellen játszott és vágott egy laza ötöst, hogy az elődöntőben egy hetessel küldje haza az Eibar-os Expósitot. A döntőben a Leganés volt az ellenfele, itt négyet lőtt. Egyet Modric, egyet Hazard, kettőt pedig maga a jó öreg Marco vállalt.

Marco Asensio on Twitter

WearetheChampions !! @realmadrid https://t.co/w75OJj4ww6

Több mint 140 000 euró gyűlt össze

Az eredeti terv szerint jövő hét vasárnap került volna sor a döntőre. A Konami – Barca kettős hirtelen visszalépése miatt azonban át kellett írni a forgatókönyvet, így lényegesen lerövidült a torna. Szerencsére ez negatívan nem befolyásolta az adománygyűjtő kampányt, sőt. 100 000 euró volt az eredeti cél, ezt három nap alatt sikerült bőven megugrani. A péntektől vasárnapig tartó kampány során összesen több mint 142 000 eurót adtak össze a FIFA és a La Liga rajongói.

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com