Menü Bezárás

Dobszerda: az amerikai szurkolók félelmetesebbek a koronavírusnál

A futball a szurkolókról szól. Épp ezért választunk ki minden szerdán egy-egy érdekes, vicces, esetenként megbotránkoztató szurkolói rigmust, és mutatjuk be a mi kedves olvasóinknak. Ezen a héten az Atlanta United dermesztő szurkolóival ismerkedhettek meg. Csak óvatosan!

Ez itt Atlanta! Szóval vigyázz a szádra! Ez itt Atlanta, el lesztek taposva!”

– zengte a kamerába az a 8-10 futballszurkoló, akik a 6 évvel alakult Atlanta United meccsén próbáltak közepes sikerrel brutális hangulatot teremteni. Amerikában ugyebár annyira nem pörög a helyi fociliga, mint Magyarországon mint a nyugat-európai országokban, és a szurkolói kultúra is más egy kicsit, úgyhogy elsőre nyilván elég vicces az ottani béközép alábbi próbálkozása. (Jó, másodjára is.)

Innentől tényleg vigyázok a számra, ha Atlantáról van szó. Ezekkel a srácokal nem érdemes packázni.

Egyébként a teljes képhez hozzátartozik, hogy a fentihez hasonló, valljuk be elég cringe jelenetek ellenére Amerikában tényleg minden adott ahhoz, hogy egy kicsit feléledjen a focikultúra. Az MLS meccseire több tízezer fizető néző látogat ki hetente, az impozáns stadionokat a klubok saját maguk húzták fel, tudtommal állami segítség nélkül. Talán a miénkhez hasonló, jelentős focitörténelemmel rendelkező ország is irigyelve nézheti a fejlődést és az ottani jeleneteket. A fentit kivéve.

Főkép:Eric.Jason.Cross / CC BY-SA

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com