Menü Bezárás

Ángel Correa tragédiákkal és kihívásokkal beárnyékolt karrierje

Az Atletico Madrid 25 éves támadója, Ángel Correa egészen jó évet futott az idei szezon kiírásában. Bár a 22 meccsen 5 gól és 7 gólpassz kevésnek hangozhat elsőre, azonban, csapatából ő szerezte a második legtöbb találatot és a legtöbb asszisztot ő osztotta ki. Mindezt úgy, hogy a világ egyik legdefenzívebb trénere, Diego Simeone az edzője. Correa számai kifejezetten szerencsésnek hathat Matracosok számára, hiszen a nyár utolsó napjaiban is még úgy tűnt, hogy 40 millió euróért az AC Milan játékosaként fogja folytatni.

Az argentin támadó eddigi karrierje sikeresnek mondható, azonban a magánélete rajta kívülálló okokból nincs a sínen. Correa – csak úgy, mint Lionel Messi – Rosarióból származik, azon belül is annak legszegényebb negyedéből. Nagyon fiatal veszítette el édesapját és az egyik testvérét egy tragikus balesetben. Elmondása szerint, a futball az, aminek köszönheti az életét és nem fordult teljesen magába: 17 éves korában profi szerződést kapott a San Lorenzo csapatából, az összes fizetését pedig az édesanyjának adta, hogy meg tudjanak miből élni.

Correa előtt 2014-ben jött a nagy lehetőség ugyanis megkereste őt az Atletico Madrid együttese. A matracosok miután megegyeztek az argentin klubbal, kötelező orvosi vizsgálatra küldték a támadót mely során kiderült, ismét új kihívásokkal kell szembenéznie, ugyanis jóindulatú daganatot diagnosztizáltak nála.  “Először arra gondoltam, nem akarom a műtétet, mert játszani akarok a Libertadores Kupa elődöntőjében. De átgondoltam, és a kés alá feküdtem” – nyilatkozta korábban a Marcának.

A támadó végül felépült és azóta is az Atletico Madrid játékosa sőt, már tizenkét alkalommal a válogatottban is volt lehetősége pályára lépni. Amikor már mindenki azt hitte, hogy túl van minden nehézségen újabb tragédia történt az életében. 25 éves bátyja, aki depresszióban szenvedett, öngyilkosságot követett el 2017 nyarán. Correa végül képes volt felállni a padlóról: a 2017/2018-as bajnokságban nyolc gólig jutott el és lett a csapat második legeredményesebb játékosa Antoine Griezmann után, valamint 2018 májusában 88 percet tölthetett a pályán az Európa Liga döntőjében, melyen csapata 3-0-ra tudta legyőzni a francia Marseille csapatát.

Nemrégiben kiderült, ismét kihívások elé kell néznie a játékosnak, ugyanis kiderült, édesanyja rákos. A támadó ennek következtében kopaszra borotválta a fejét, hogy ezzel is támogassa anyukáját.

 

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com