Menü Bezárás

Simán verte a Liverpool a Bayern-t a nyolcaddöntőben

A Bayern München a Liverpoollal csapott össze tegnap a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Amíg az első meccsük gól nélküli döntetlennel zárult, a visszavágót magabiztosan húzták be a Vörösök az Allianz Arénában.

A Liverpool céltudatosan játszott, bár sokszor könnyen szórták el a labdákat, főleg az ellenfél térfelén. A veszélyes, gyors támadásaikkal sokszor egyáltalán nem tudott mit kezdeni a Bayern. A meccs embere Sadio Mané lett, aki két góllal járult hozzá a vendégek győzelméhez.

A Bayern München a magyar népmesék stílusába illően próbálta lehozni a mérkőzést. Próbálkoztak is továbbjutni, meg nem is.

Bár az Opta xG elemzéséből kiderül, hogy a bajorok több, mint egy tucat alkalommal próbáltak a gólveszélyes szituációt kialakítani, ezek csak tessék-lássék megoldások maradtak. Az xG térkép alapján legfeljebb egy (0.9) Bayern-gól volt benne a mérkőzésben, amíg a Liverpool három gólja teljesen reálisnak mondható a kialakított helyzetek minőségének ismeretében.

Egy sokkal egyszerűbb statisztika is nagyszerűen árnyalja a hazaiak teljesítményét: a Bayern összesen egy kaput találó lövést tudott összehozni hazai pályán.

Amíg az első meccsen látszólag nem tudott mit kezdeni egymással a két klub, a pálya tegnapra valamelyest felborult. Az angolok továbbjutása mindenképpen magabiztosnak mondható.

A müncheniek veszélytelen játékát látva a mérkőzést követően mererősödtek a Niko Kovac távozását követelő hangok. A horvát szakember tavaly vette át a Bayern irányítását, de egyelőre úgy tűnik, nem tud maradandót alkotni a német óriás kispadján.

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com