Menü Bezárás

Maguire után újabb középhátvédet vehetnek a Vörös Ördögök

Hiába költötte már el a világ összes pénzét védelemre a Manchester United, úgy tűnik, sosem lehetnek igazán elégedettek. Ezúttal Barcelonából hoznának középhátvédet.

Hiába vett magának gigászi összegért Harry Maguire-t a Manchester United, ha nincs kivel játszania. Ole Gunner Solskjaer katalán értesülések szerint Barcelonából csábítaná magához a kapitány párját: állítólag Samuel Umtitit nézte ki, akit ráadásul minden bizonnyal klubja is hajlandó lenne elengedni. A Barca ugyanis egy új keret felépítését tervezi, ehhez pedig szükséges lesz eladni néhány játékost. Hogy Umtiti is pont köztük lesz-e, az csak a nyáron derül ki bizonyosan.

Umtiti jelenlegi szerződése

Umtitit 2023-ig köti szerződés a Blaugranához. Már tavaly nyáron is közel volt a távozáshoz, ám sérülései és erőnléti problémái miatt nem bővelkedett ajánlatokban. 2016-ban 25 millió eurót fizetett a franciáért a Barca, jelenleg 500 millió euró a kivásárlási ára. Ennél valószínűleg egy kicsit olcsóbban fog azért elmenni, ha el fog menni. 2018-ban hosszabbított, ráadásul komoly fizetésemelést is kapott Umtiti, ekkor kezdődtek a problémák. Na nem a pénz tette tönkre őt, sokkal inkább a sérülések. Túl sok mérkőzést kellett kihagynia térdsérülései miatt.

Miért adná el Umtitit a Barca?

A Gránátvörös-kékek 130 millió eurót szeretnének bezsebelni játékos eladásokból. A Salzburgból például három játékost is figyelnek, továbbá Lautaro Martinez megszerzésében is bíznak. Ezen befektetésekhez jöhetne jól egy Umtiti kaliberű focista értékesítése. És akkor még a Neymar-sagába bele sem kezdtünk…

Forrás: Sport

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com