Menü Bezárás

A Barcelona vezetősége optimista Lautaro Martinez leigazolása kapcsán

Lassan nyílt titokká válik, hogy a Barcelona egyik legfőbb kiszemeltje a nyárra az Inter csatára, Lautaro Martinez lesz. Az argentin támadó képes volt szintet lépni második európai szezonjában: míg tavaly minden sorozatot figyelembe véve 35 mérkőzésen 9 gólig jutott, idén már felvette az európai labdarúgás ütemét. Antonio Conte alatt Lautaro bő másfél mérkőzésenként tud betalálni. A Serie A-ban 22 mérkőzésen 11 gólja és 3 gólpassza van (152 percenként lő gólt) valamint a Bajnokok Ligájában 6 meccs során 5 alkalommal volt eredményes.

Lautaro javuló tendenciájával természetesen számos topcsapat érdeklődését is felkeltette. Már korábban szóba hozták őt a Real Madriddal, akik láthatóan nem találták meg Karim Benzema nagy utódját Luka Jovicban, illetve a Barcelonával is, akik már lassan két éve keresik azt a személyt, aki felváltja Luis Suárezt a gólgyártásban. Martinez adottságai tökéletesen megfelelőek a katalánok számára, ezt pedig Lionel Messi is már megemlítette vele kapcsolatban a Sportnak: “Lautaro hasonlít Luisra, mindketten erősek és jól használják labdatartásnál a testüket. Mindketten gólokat is szereznek. Nagyon hasonlóak. 

A Sport értesülései szerint a Barcelona vezetősége optimista Martinez leigazolásával kapcsolatban. Arról viszont különböző pletykák szerepelnek, hogy mit is fizetne a katalán gárda Argentína új csillagáért. Az egyik opció, hogy kifizetik a 111 millió eurós kivásárlási árát, ami mindössze csak június 1 és 15 között lesz aktív. A második, hogy a Barca megpróbál az olaszoknál oly népszerű csereüzletet megvalósítani és kevesebbet készpénz mellett bevonásra kerülne Phillipe Coutinho és Arturo Vidal játékjoga.

A Sport a cikkében megemlíti, hogy a Barcelona nem fél attól, hogy a Real Madrid megpróbálná leigazolni előlük a támadót. Sokkal inkább tartanak attól, hogy valamelyik angol óriás is bepróbálkozik nála. Ilyen lehet például a Chelsea, a Manchester City és a Manchester United is, hiszen mindhárom klub úgy tűnik 9-es után fog nézni a nyáron.

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com