Menü Bezárás
Peter Crouch

Visszavonult Peter Crouch

A 38 éves csatár Twitteren tett pontot pályafutása végére.

“Hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy visszavonulok a labdarúgástól! A csodálatos játékunknak köszönhetek mindent. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki segített idáig jutnom, és akik segítettek, hogy ilyen sokáig ezen a szinten maradhassak.” – áll a korábbi Liverpool és Tottenham csatár üzenetében.

“Ha tizenhét éves koromban azt mondja valaki, hogy világbajnokságokon léphetek pályára, BL döntőt játszhatok, FA kupát nyerek, és rúgok 100 Premier League gólt, azt utána biztosan jó messzire elkerültem volna. Ez az egész egy valóra vált álom volt.”

Crouch végül 106 Premier League góllal, 42 válogatottsággal a háta mögött, a modern angol futball egyik legnépszerűbb figurájaként akasztja szögre a stoplist. A népszerűségéhez nagyban hozzájárult a fociban szokatlan magassága, és a rendkívül közvetlen stílusa:

– Mi lennél, ha nem labdarúgó lettél volna?
– Valószínűleg szűz.

Az utóbbi időben ismét elkezdte felkapni Crouchyt a brit média, nem véletlenül. Hol az Isle of Man fesztiválon pogózik a Kasabian koncertjén, hol Vilmos herceggel beszélget a mentális egészség fontosságáról. A legnagyobb dobása a civil életben mégis a BBC munkatársaival közös podcastje lett (That Peter Crouch Podcast néven elérhető többek közt a Spotifyon), amelyben rendkívül közvetlenül számol be a profi futball kulisszák mögötti világáról, és amiről mi is biztosan rengeteget fogunk még írni itt, a Gólvonalon.

Jó pihenést, Crouchy!

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com