Menü Bezárás
Bernardo Silva Racist Claims

Rasszizmussal a rasszizmus ellen, avagy FA kontra józan ész

Bernardo Silva durván rasszista megnyilvánulását vizsgálja az Angol Labdarúgó Szövetség, melynek végeztével, ha bűnösnek találják a Man City portugál klasszisát, legalább hat meccsre meszelhetik el.

Bernardo Silva, Portugália fajgyűlölő futballistája a saját Twitter oldalán osztotta meg vállalhatatlan eszméit, az afrikai fajról alkotott véleményét. Legalábbis ezt állítja az FA, azaz az Angol Labdarúgó Szövetség. A valóságban pedig Bernardo Silva megosztott egy vicces képet csapattársáról és barátjáról, Benjamin Mendyről. Illetve az ő gyerekkori fotóját, amit egy spanyol csokimárka karakteréhez hasonlított. Íme minden idők legrasszistább közösségi média posztja:

Bernardo Silva Racist Tweet Benjamin Mendy
Hitler sem merne ilyet kitenni.

Most akkor ki a rasszista?

Az, hogy az FA eljárást kezdeményez emiatt a bejegyzés miatt Bernardo Silva ellen, az maga a rasszizmus. Az, hogy a Kick It Out nevű diszkrimináció-ellenes alapítvány rasszistaként jelenti Silva posztját, maga a rasszizmus. Silva posztja láttán rasszizmust kiáltani, az maga a rasszizmus. Megvádolni két barátot rasszizmussal azért, mert poénkodni mertek egymással, az a végletekig eltolt merő ostobaság.

Fekete csapattársai szerint nem gyűlöli Silva a feketéket

Íme néhány nyilatkozat, illetve hivatalos közlemény, melyeket szintén a bolhából csinált elefánt-eset ihletett:

Benfica: “Ez egy csapattársak, barátok közti poén volt. Ezt a tweetet bemutatni rasszista töltetűként és vizsgálatot rendelni ellene tökéletesen bemutatja korunk betegségét.”

Raheem Sterling: “Megértem a kritikák kiindulópontját, de szerintem nem volt ebben semmiféle rasszista töltet. Minél előbb rájön az FA, hogy ebben semmi diszkriminatív nem volt, annál jobb. Egyetlen pillanatig sem beszélt bőrszínről. Vicceskedni próbált, nem igazán sikerült neki, de tovább kell lépni.”

Bakayoko: “Meglepő és sokkoló, hogy idáig fajult a helyzet. Mind tudjuk hogy nagyon jóban van Bernardo és Ben. Csapattársak voltunk évekig, tisztában vagyok a kapcsolatukkal. Szégyen ezért büntetni őket. Bernardo nyilvánvalóan nem rasszista. Szeretnek viccelődni egymással, de nagyon kedvelik egymást. Ez az ami számít. Mégis arról beszélünk, hogy rasszisták egymással szemben, hihetetlen…”

Az egész világ egy nagy rasszizmus

Mivel a történelem során soha nem volt még olyan, hogy egy híres embert összehasonlítottak volna mesebeli figurákkal, kitalált karakterekkel. Az alábbi videón látható aljas rasszizmust például a PSG fiatal tehetsége, Kylian Mbappé szenvedte el. A brazil Thiago Silva adott neki ajándékba egy Tininindzsa Teknőcös maszkot, a rasszista ajándékot pedig a rasszista Kurzawa vette videóra. Természetesen rasszistán röhögős aláfestéssel:

No Title

No Description

Edinson Cavani sem úszta meg a rasszizmust. A fehér bőrű Uru csatár (aki szintén a PSG játékosa, Párizs a rasszisták fellegvára!) maga is válaszolt a fehér nemzetet gyalázó hozzászólásokra, miszerint ő akár a legcsekélyebb mértékben is hasonlítana Tarzanra. A fehér faj nevében kikérem magamnak! Tessék, itt az élő bizonyíték:

Edinson Cavani Lookalike Tarzan Racism
Ez egyszerűen felháborító!

Wayne Rooney nevéhez fűződik a másik súlyos eset. Az angol csatárt a világsajtó is büszkén bélyegezte meg az Ogre becenévvel. Mindezt azért, mert szerintük hasonlít a zöld bőrszínű Shrekre. A zöld faj nevében kikérem magamnak! Védjük meg a zöldeket és az angolokat. Az FA pedig azonnali hatállyal tegyen lépéseket az ogrék elleni diszkrimináció miatt!

Wayne Rooney Lookalike Shrek Ogre
Ez a rasszizmus legundorítóbb formája.

A zöld faj védelmében fel lehetne még hozni az egykori brazil válogatott Bosszúálló-tag Hulkot, de a Simpson család nyílt rasszizmusa mellett sem mehetünk el, akik a brazil és a portugál Ronaldót is sárga színű bőrrel merték ábrázolni. Mondjuk azok konkrétan ők voltak.

Az FA-nek talán érdemes lenne összeülnie a Kick It Out nevű szélsőséges szervezettel, és megbeszélni, mi is az a rasszizmus. Esetleg szakértők segítségét is bevonhatnák, ha már ők maguk abszolút nem értik.

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com