Menü Bezárás
Ravel Morrison

Na, ki tér vissza a Premier League-be?

Újabb esélyt kap a Manchester United elkallódott tehetsége, Ravel Morrison.

A héten a Sheffield United bejelentette, hogy egy jól sikerült, Portugáliában tartott edzőtábort követően leigazolják a Manchester United korábbi tehetségét, Ravel Morrisont. A támadót a brit lapok az elmúlt évek talán legnagyobb csalódásaként kezelik, ami a foci világát illeti – nem véletlenül. 

A Manchester United legígéretesebb tehetsége volt

“A legügyesebb srác volt, akit valaha láttam.” – nyilatkozta róla korábbi edzője, Sir Alex Ferguson. A korábbi United-kapitány Rio Ferdinand elmondása szerint a skót legenda rajongott Morrison játékáért az akadémián. “Emlékszem, Sir Alex Ferguson egyszer félrehívott beszélgetni engem és Wazzát (Rooney), és azt mondta: >>ez a srác jobb, mint Rooney fiatal korában, jobb, mint te, Rio, vagy Giggsy gyerekként.  Ez a srác a legjobb, akit eddig valaha láttam.<<”

Az óriási tehetség végül nem párosult szorgalommal. Amíg a United ificsapatában Pogbát és Lingardot elhomályosítva brillírozott, Morrison nevével nem találkozhattunk sokat a vörös ördögök felnőtt csapatában. Többször meggyűlt a baja a törvénnyel, az utcai bandák közegéből még a profi szerződése sem rántotta ki.

Fergie pályafutása egyik legszomorúbb pillanataként beszél arról az esetről, amikor Morrison pályán kívüli problémái már olyan súlyossá váltak, hogy kénytelenek voltak túladni rajta. A West Hamhez érkezett – akik egyszer még óvadékot is tettek le érte a fogdában – később a világ különböző pontjain próbálkozott. Nagyon más klubnál sem volt képes brillírozni: 26 éves létére 100 tétmeccse sincs. 

Edzés helyett számítógépes játékok és lopási ügyek

Morrison később így mesélt a történtekről:

“A Manchester United és Alex Ferguson túl sok esélyt adott nekem. Csak magamat hibáztathatom, nem keresek kifogásokat. Rengeteg dolgot elrontottam a Unitednél, és most nem feltétlenül a lopási ügyekről beszélek. Folyton számítógépes-játékokkal játszottam és inkább a barátaimmal lógtam, amikor az edzéssel kellett volna foglalkoznom.”

“Az időm beosztásával is rengeteg bajom volt. Sosem volt olyan gondolatom, hogy >>ó, basszus, ki kéne menni egy kicsit az edzőpályára<<.”

“Még Rio Ferdinand is félrehívott egyszer, és azt mondta: >>15 perccel az edzés előtt kellene érkezned, és maradnod kéne edzés után is.<< Nyilvánvalóan igaza volt, de koncentrációs problémáim voltak. Sir Alex Ferguson is elmondta, hogy ideje lenne a focival foglalkoznom és keményebben dolgoznom.”

“Arra is emlékszem, hogy az edzőm, Rene Meulensteen marasztalni próbált, mikor a West Ham ajánlatot tett értem. De fiatal voltam és csak focizni akartam. Ma biztosan máshogy cselekednék, de ami megtörtént, megtörtént, nincs visszaút. Csak előre nézhetek.”

Új kezdet Sheffieldben

A Sheffield United menerzsere, Chris Wilder is fűzött pár szót az átigazoláshoz:

“Rengeteg emberrel beszéltem Ravről, nyilvánvaló, hogy elképesztően tehetséges. Nagyszerű volt, hogy itt volt velünk Portugáliában. Nem feltétlenül a képességeire voltunk kíváncsiak a próbajátéka során, azokkal tisztában vagyunk. A személyiségét akartuk megismerni, hogy milyen dolgok zavarhatják, vagy hogy mennyire tud beilleszkedni a csapatba. Az olyan edzőtáborok, mint a mostani, kiváló alkalmat képeznek erre.”

Wilder azt is hozzátette, reméli, Morrison végül visszajuthat arra a szintre a Sheffielddel, ahova tartozni akar. Kíváncsian várjuk, mire lesz képes a következő szezonban.

Forrás: Telegraph, Talksport, Guardian

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com