Menü Bezárás
Premier League labda

“Miért ne fejezhetnénk be a szezont szeptemberben?”

A napokban több játékos is nyilatkozott a koronavírus-helyzetről, és arról, hogy szerintük hogyan lenne érdemes átvariálni a versenynaptárat. 

A Manchester United legendája, Wayne Rooney például úgy véli, azzal semmi gond nincs, ha a fociszezon utolsó 2 hónapja őszre esik. A 2022-es világbajnokság úgyis átvariálja majd a naptárat – a tornát ugyebár a Qatar rendezi decemberben a korrupcióra vevő FIFA elnökség örömére, a qatari rabszolgamunkában sínylődő emberek bánatára. Viszont, ha már így alakult, Wazza szerint simán be lehet fejezni a következő szezont az ősszel, fújni egy kicsit, és télen elkezdeni a következőt.

“A következő VB 2022 novemberében és decemberében lesz. Kihasználhatnánk ezt a helyzetet, és azt mondhatnánk, hogy oké, befejezzük a 2019-20-as szezont az év végén, és kezdhetnénk az új szezont télen, így készülve 2022-re” – javasolja a csatár.

Tehát – ha jól értem Rooney-t – befejeződhetne a szezon augusztus és október között, januárban pedig kezdődhetne a következő. Gyakorlatilag arra a rendszerre állna így át a foci erre a két évre, amit mondjuk Amerikában és a Skandináv-országokban is láthatunk: a naptári év elején veszi kezdetét a szezon, év végén pedig zárul. A FIFA a qatari vb decemberre hozásával már bizonyította, hogy a versenynaptár nem egy szent, kőbe vésett dolog. Átvariálható, így nem is kell a szezon hátralévő részét teljesen eltörölni.

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com