Menü Bezárás
Harry Kane, a Spurs csatára

Kane kihúzta a gyufát, a Spurs hajlandó tárgyalni

Egyre reálisabb az angol támadó klubváltása.

– Szükség van egy bizonyított góllövőre, ez a Manchester United!
– El kell hozniuk Kane-t, és kész.
– Most komolyan?
– Ja… Most mit bámultok?

Az ősszel ez beszélgetés zajlott le Roy Keane és SkySports szakértői között a Manchester United csatárgondjairól. A videó nagyot ment a neten, Keane szavait mindenki megmosolyogta. Harry Kane hónapokkal korábban még a Bajnokok Ligája döntőjében képviselte az észak-londoni egyesületet, klubikon státusza megingathatatlannak tűnt.

Aztán Kane lenyilatkozta ezt:

“Imádom a Spurst, de ha úgy érzem, csapatként nem tudunk fejlődni, akkor nem fogok maradni. Ambíciózus játékos vagyok, fejlődni akarok, jobb akarok lenni, igazi top játékossá akarok válni. Szóval minden azon múlik, csapatként hogyan tudunk fejlődni. Szóval nem biztos, hogy örökre itt fogok játszani, de nem is zárnám ki.”

A legutóbbi VB gólkirályának szavai érthető módon felbőszítették a klub elnökét, Daniel Levy-t, aki jelenleg a csatár eladását fontolgatja. Levy kicsit bizonytalannak érzi klubja anyagi helyzetét, a Spurs az új stadionjuk megépítésével 637 millió fontos adósságot halmozott fel, sőt, korábbi átigazolásaikat sem fizették még ki teljesen, 83 millió fonttal tartoznak más kluboknak. Ha kiderülne, hogy a jelenlegi PL-szezont törlik, az angol klubok komoly pénzeket kell, hogy visszafizessenek a tévétársaságoknak, ami kifejezetten nehéz helyzetbe hozhatná az egyesületet.

Kane nevét leginkább a Manchester United kapcsán szokták emlegetni a brit lapok. Solskjaer a szezon során arról beszélt, olyan csatárra van szüksége, aki ha kell, az orrát töri a gólszerzés érdekében. Ha a Vörös Ördögök Sancho mellett Kane-t is megszereznék a nyáron, az a klub történetének egyik legeredményesebb átigazolási időszakát jelentené.

Az, hogy Levy egyáltalán gondolkodik Kane eladásán óriási hír, igaz, egyelőre 200 millió fontban határozta meg a támadó árát. Ennyi pénzt nyilván senki nem fog kiadni a korábbi PL-gólkirályért, de ha a United eladná Pogbát, komoly ajánlattal kopogtathatnának a londoniak ajtaján.

Forrás: DailyMail
A kép forrása: Flickr

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com