Menü Bezárás
Danny Rose

Danny Rose távozik, a PSG és a Schalke vinné

A Spurs jobbhátvédje a csapat túrájára sem utazott el.

Danny Rose korábban már elismerte, hogy 11 év után ott akarja hagyni a Tottenham Hotspur együttesét. A brit sajtó azt is tudni véli, hogy ősztől Mauricio Pochettino nem számol az angol válogatott játékossal, és biztosan nem gördít akadályokat a távozása útjába. Olyannyira nem, hogy Rose már a csapat szingapúri túrájára sem utazott el. A klub hivatalos közleményt is adott ki a helyzetről, miszerint Vincent Janssen, Georges-Kevin Nkoudou és Danny Rose a “lehetőségeik feltérképezése” érdekében nem tartott a kerettel.

A Sky Sport értesülései szerint a PSG és a Schalke is szívesen látná Roset, a Spurs 20 millió font körüli összeget szeretne kapni érte.

Sajtóértesülések szerint a londoniak azért tették átadólistára a jobbhátvédjüket, mert biztosak benne, hogy hamarosan megszerzik a Fulham tehetségét, Ryan Sessegnont.

Rose tavaly nyáron hatalmas reflektorfénybe került, amikor a mentális egészség fontosságáról beszélt a sajtónak, és kitért arra is, hogy ő maga is küzdött depresszióval az évek során. Nyilatkozatának hatalmas visszhangja lett, amit a játékosok imádtak, a klubkeresésben viszont sajnos nem biztos, hogy segített.

“Dühösen mentem edzésre. Egyáltalán nem szocializálódtam az edzéseken kívül, nem jártam szórakozni, nem akartam csinálni semmit. Ekkor szóltam a csapatorvosnak, aki szólt valakinek, [depressziót] diagnosztizáltak, gyógyszereket szedtem.” – mesélte Rose az “A Royal Team Tackling Mental-Health” c. filmben.

“Ha nem beszéltem volna róla, ki tudja, mi lett volna. A nagybátyám is öngyilkosságot követett el, neki is voltak gondjai a mentális egészségével. Ebből látszik, mi történhet, ha nem beszélsz senkivel.”

“A Costa Rica elleni meccsünk előtt beszéltem erről, reggelre kaptam vagy száz üzenetet, félidőben pedig megállított két costa rica-i játékos, akik megköszönték, hogy nyilvánosan beszéltem erről, és elmondták, hogy nekik is hasonló gondjaik vannak.”

“A nyáron beszéltem egy másik csapattal. Azt mondták: >>a klub meg szeretne ismerni, hogy lássák, hogy nem vagy-e bolond<<. Szégyelltem magam. Végül egyébként nem tettek ajánlatot, de még mindig dühös vagyok rájuk emiatt, és ha jönne a részükről ismét megkeresés, biztos, hogy egyből nemet mondanék.”

Tetszett? Dobj ide egy lájkot:

Nézz be hozzánk minden nap a legfrissebb foci hírekért!

Hasonló cikkeink:

Szerzői jogok | Impresszum
Kezdőtizenegy.com